Smart Cities

Multimodaal, duurzaam en vlot verplaatsen dankzij Hoppin-punten

By 08/06/23 No Comments

Zowel uzelf als de Vlaamse overheid investeren massaal in duurzame basisbereikbaarheid, ook door in te zetten op multimodale verplaatsingen. Dat is beter voor het milieu, het is eenvoudiger voor mensen zonder een auto, het zorgt voor een aangename leefomgeving en alles samen resulteert het in minder autoverkeer in uw kern. Om de multimodale verplaatsingen in goede banen te leiden, zijn er Hoppin-punten: digitale informatiezuilen die zo’n 2.000 overstapplaatsen met verschillende vervoersmiddelen in de kijker zetten.

Een duidelijke overstapplaats

Uw burgers weten meestal dat ze meerdere vervoersmiddelen kunnen gebruiken om zich te verplaatsen. Hoe ze die met elkaar connecteren en wat ze waar kunnen gebruiken, is meestal minder evident. Daar brengt de app en digitale informatiezuil Hoppin, aangeboden door de tijdelijke maatschap Smartville en s-Lim, verandering in. Via een scherm op de informatiezuil raadpleegt men in een oogwenk alle vervoersmogelijkheden ter plekke of op andere Hoppin-punten. Zo kunnen gebruikers vlot hun volledige route plannen. Ook in het donker, want het verlichte Hoppin-logo zorgt voor een zichtbaar baken.

Van infozuil naar app

Bij Hoppin hoort ook een app waarmee burgers hun verplaatsing kunnen plannen, boeken en betalen. Heeft iemand via een infozuil een vervoersmiddel geselecteerd? Dan kan de gebruiker dat doorsturen naar de app om eenvoudig de tocht verder te zetten en omgekeerd. Zo zorgt Hoppin voor maximaal gebruiksgemak.

Mogelijkheden

Hoppin werkt samen met verschillende aanbieders. Dankzij ons flexibel platform kan dit voortdurend uitgebreid worden. Via Hoppin kunnen gebruikers nu al reizen met openbaar vervoer zoals trein, tram en bus, en deelfietsen en -steps. Een greep uit onze mobiliteitspartners:

Uw beleid in de kijker

Als bestuur doet u heel wat inspanningen voor een betere en duurzame basisbereikbaarheid. Dat is belangrijk voor uw bewoners en uw handelaars. Om de impact te vergroten, kunt u meer kenbaarheid en zichtbaarheid geven aan deze initiatieven. Dat is precies wat u doet met een Hoppin-punt. De goed herkenbare paarse infozuilen zorgen dat bezoekers en inwoners sneller naar multimodale verplaatsingen en uw beleid rond basisbereikbaarheid worden geleid.

Meer dan een overstapplaats

De informatie op het Hoppin-punt wordt gevoed vanuit het flexibele, open dataplatform van MyCSN. Zo kunt u meer dan alleen vervoersmogelijkheden weergeven op het scherm. Denk bijvoorbeeld aan het afficheren van events in uw stad of gemeente, de locatie van het gemeentehuis of de politie, toeristische trekpleisters en meer. Ook De Slimme Kaart kan geïntegreerd worden. Kortom, met een Hoppin-punt zijn de opties voor de toekomst oneindig.

Snel besteld

Ook de aankoop van een Hoppin-punt verloopt heel vlot. Zowel de digitale informatiezuil als de aanleg ervan kunt u zonder aanbesteding kopen bij tijdelijke maatschap Smartville dankzij het bestaande raamcontract CSMRTIOH20 ‘smart City platform’ van C-smart. Bovendien zijn de punten uitgewerkt samen met MOW en dus subsidieerbaar via de Vlaamse Overheid.

Kenmerken op een rij

  • Duidelijk zichtbare informatiezuil, ook ’s nachts.
  • Vereenvoudigt multimodale, duurzame verplaatsingen op uw grondgebied.
  • Toegankelijk dankzij de aangepaste gebruiksinterface en eenvoudige bediening. Ook voor rolstoelgebruikers.
  • Toekomstbestendig door het achterliggende, flexibele platform.
  • Zonder aanbesteding dankzij raamcontract met Smartville.
  • Subsidieerbaar via de Vlaamse Overheid.

Investeer nu in mobiliteit van de toekomst

Met het Hoppin-punt investeert u probleemloos in de basisbereikbaarheid en de duurzaamheid op uw grondgebied. Neem nu contact op en help burgers om zich vlotter te verplaatsen.

Neem nu contact op
Download onze productfiche
Bitnami